Polędwiczka w sosie pomarańczowo imbirowym to nasze dzisiejsze danie. Pamiętajcie – istnieje tyle sposobów ilu jest ludzi na świecie 🙂 Jedni lubią z ziołami, są tacy, którzy cenią sobie to mięso zaprawione w musztardzie, w curry, czy w pomarańczach. Do tego dochodzą opcje z morelami i pleśniowym serem, z leśnymi grzybami, z rukolą czy z fasolką.

Polędwiczki można pokroić w kotleciki grubości ok. 2 cm lub grubsze kawałki, można je także nadziewać w całości, tworząc smakowite smażone, pieczone lub duszone potrawy. Wariacji jest całe mnóstwo, a do eksperymentowania gorąco Was namawiamy.

Polędwiczka w sosie pomarańczowo imbirowym

Polędwicę wieprzową przyrządza się stosunkowo szybko i łatwo, dlatego nawet niezbyt zaawansowani mogą pokusić się o przyrządzenie takich smakołyków, jak polędwiczki ze śliwkami czy duet mięsny w sosie lawendowym…

My zdecydujemy się na podanie polędwiczki wieprzowej w sosie pomarańczowo – imbirowym, z dodatkiem świeżych warzyw.