Każdy ma swoje chwile słabości – my także. W ten weekend postanowiliśmy nieco odejść od tradycyjnych obiadów i restrykcyjnej diety, którą utrzymujemy przez 5 dni w  tygodniu. Weekend to czas, w którym od czasu do czasu budzą się w nas demony 🙂 Dzisiaj rządzi u nas pizza bezglutenowa 🙂

Przepis został opracowany na podstawie innych przepisów, znalezionych w sieci. Nasza pizza wychodzi chrupiąca, a samo ciasto jest cieniutkie.

Pizza bezglutenowa na cienkim cieście

Dzielimy się z Wami przepisem na pizzę bezglutenową na cienkim spodzie. Nasze ciasto leżakowało krótko, bo tylko dwie godziny (idealne ciasto wg tej receptury musi odleżeć 6-12 godzin). My nie wytrzymaliśmy tak długo… 🙂

Spód jest cieniutki, boki ma natomiast puszyste i chrupiące. Co najważniejsze – czas oczekiwania na gorącą pizzę to około 20 minut.

Open modal