Dorsz po baskijsku to wyborne, szybkie danie, które można przygotować w jednym garnku. Danie zachwyca bogactwem aromatów, smaków i kolorów. Wszystko dzięki paprykom, pomidorom, oliwkom i pietruszce.

Dorsz po baskijsku

Każdy, kto szuka pomysłu na szybkie, smaczne i aromatyczne danie, które można przygotować nie brudząc połowy talerzy i garnków, to dorsz to baskijsku jest idealną opcją. Wszystkie warzywa, wcześniej pokrojone w cienkie plastry, duszone są w jednym naczyniu. Taki sposób przygotowania posiłku zapewnią maksymalną kompozycję smaków, aromatów i kolorów. Lekko pikantne danie na pewno przypadnie Wam do gustu 🙂 Jeżeli z jakiś powodów nie lubicie pikantnych dań, to zamiast tego możecie użyć innych przypraw. Zachęcamy do tworzenia własnych wariacji 🙂

Dorsz po baskijsku jest daniem lekkim i zdrowym. Duszone warzywa jak i ryba nie dostarczą Wam problemów trawiennych. To bezglutenowe danie z pewnością zasługuje na Waszą uwagę! 🙂