Czekoladowy indyk to idealna propozycja dla mięsożerców lubiących czekoladę 🙂 fantastyczne połączenie gorzkiej czekolady, indyka, wina oraz chili. Danie jest łatwe w przygotowaniu i obłędnie smakuje.

Czekoladowy indyk

Coraz więcej osób w kuchni zaczyna eksperymentować – i bardzo nam się to podoba. Nam do tej pory nie przyszło by do głowy, że mięsa można połączyć z…czekoladą, aż do dzisiaj. Nasza dzisiejsza propozycja to indyk w czekoladzie na ostro. Do przygotowania sosu czekoladowego użyliśmy gorzkiej czekolady 90%, ale śmiało możecie użyć 70. Im bardziej gorzka czekolada, tym danie będzie wytrawniejsze.

Nie tylko indyka można połączyć z czekoladą. Powiadają, że każdy rodzaj mięsa będzie idealnie smakować z sosem czekoladowym. Sprawdzimy i damy Wam znać. Tymczasem w naszej Ciasnej Kuchnia czeka na Was czekoladowy indyk.

Smacznego!